Podia Heemstede
Theaterlijn
023 – 548 38 38
ma t/m do 9-16 u
vr 9-12 u
Podia Heemstede

podia preview

AANBIEDING OPTREDEN TIM KLIPHUIS TRIO

Vrijdag 19 januari 2018
Tim Kliphuis Trio
Jazz in de Oude Kerk
20.15 uur

A.s. vrijdag in de Oude Kerk de favorieten van het festival circuit

De Nederlandse violist Tim Kliphuis en zijn Trio verwerken in hun improvisaties thema's van Vivaldi, Bartók, Ellington en anderen, daarbij puttend uit de Noord-Europese gypsy jazz- en folktradities. 

Tim Kliphuis blaast nieuw leven in in bestaande spannende stijlen met zijn energieke stijl van klassiek, gypsy jazz, keltische- en wereldmuziek. Zijn geïmproviseerde geluid is totaal nieuw en toch afkomstig uit traditie. Hoewel Kliphuis klassiek getraind is brak hij door omdat hij speelde met Europese zigeuner gitaristen maar al snel ontwikkelde hij een meer persoonlijke stijl waarmee hij klassieke, jazz- en folkzalen wereldwijd aandeed.

De betoverende optredens van het trio maken hen tot favorieten in het festival circuit. Zo speelden ze onder andere in het Amsterdams Concert Gebouw en stonden ze op het North Sea en Edinburgh Jazz Festival. Hij werkte samen met legendes als Frankie Gavin, Richard Galliano, Les Paul en het Rosenberg Trio.

Door de combinatie van klassieke perfectie, een vrije aanpak zonder muzikale grenzen en ijzersterke communicatie met het publiek heeft het Tim Kliphuis Trio met guitarist Nigel Clark en bassist Roy Percy, fans van Amerika tot Rusland. Van het Prinsengrachtconcert tot het Nederlands Kamerorkest en van het folkfestival Celtic Connections in Glasgow tot de Cappella-zaal in Sint-Petersburg; overal spelen ze de zaal plat.

Laat dat ook gebeuren in de Oude Kerk!

Actie: iedere betalende bezoeker krijgt een kaartje voor een introducé.

Benieuwd? Bekijk alvast de onderstaande video.