Podia Heemstede
Theaterlijn
023 – 548 38 38
ma t/m do 9-16 u
vr 9-12 u
Podia Heemstede

Hexagon Ensemble

Dagboek van een cello

Dagboek van een cello is het nieuwe multidisciplinaire programma van het Hexagon Ensemble en beschrijft de reis van een cello, gebouwd rond het jaar 1660, door de tijd en door Europa. Een prachtig, spannend en leerzaam verhaal voor jong en oud. ‘In de lente zingen we, in de zomer fluisteren we, in de herfst huilen we en in de winter zwijgen we.’

Nadat een middeleeuwse minstreel onder zijn takken gezongen heeft, droomt een boom ervan om muziek te maken. Op een dag legt de beroemde instrumentenbouwer Stradivari zijn oor tegen zijn schors en zaagt uit het hart van de boom de ziel van een nieuwe cello. Het instrument wil graag de mensenwereld en de emoties die zij in hun muziek leggen, leren begrijpen. En hij begint aan een eeuwenlange ontdekkingsreis. De jonge cello voelt het ongeduld en de opwinding van de kinderen die de noten van Vivaldi studeren in het weeshuis in Venetië. Hij hoort hoe Haydn vertelt over het heelal dat hij in Londen door een telescoop heeft gezien en leert dat onze wereld er maar één van vele is. Hij ontdekt de euforie en het verdriet van de liefde. Hij maakt kennis met muziek die voelt als thuiskomen. Maar ook aan wreedheid en oorlog ontsnapt hij niet. De cello kan zich blijven verwonderen over de mensen en de gebeurtenissen die in zijn leven als voorbijgangers komen en gaan.

Met muziek van onder anderen Vivaldi, Bach, Haydn, Brahms, Rachmaninov, Glazoenov, Britten en Schumann.

Hexagon Ensemble: Wout van den Berg (fluit) / Bram Kreeftmeijer (hobo) / Arno van Houtert (clarinet) / Marieke Stordiau (fagot) / Christiaan Boers (hoorn) / Frank Peters (piano) / Joost Galema (verhaal) / Maartje van Weegen (verteller) / Christine Ewert (regie) / Christiaan Boers (arrangementen) / Timora Rosler (cello)

Locatie: Podium Oude Kerk

Jeugd/familie

01 okt

Bestel kaarten15:00 uurNormaal € 15,00 -  -  CJP kaart € 14,00