Podia Heemstede
Theaterlijn
023 – 548 38 38
ma t/m do 9-16 u
vr 9-12 u
Podia Heemstede

Daria van den Bercken, piano

Concert vanwege release nieuwe cd bij Sony Classical met werken van Scarlatti

Pianiste Daria van den Bercken kreeg in 2012 de volle aandacht van de klassieke muziekwereld met het project 'Handel At The Piano'.

Via video’s, concerten, alternatieve podia en platforms bereikte ze zowel liefhebber als nieuw publiek met de klaviermuziek van G.F. Händel. De enthousiaste ontvangst van 'Handel At The Piano' leidde o.a. tot de Amsterdamprijs 2012, internationale concerten en een cd-release bij Sony Classical.

In 2015 begon Daria haar 2e project, 'Keys to Mozart', waarbij Sony Classical wederom de begeleidende cd wereldwijd uitgaf. Nu is zij ambassadrice voor de sonate's van Domenico Scarlatti. Zij heeft de afgelopen maanden een intensief proces achter de rug om uit 560 sonates de 17 sonates te kiezen waarmee ze dit najaar op tournee door Nederland zal gaan.

Daria rondde haar studie af in Bloomington, Indiana (USA, 2002) bij Menahem Pressler en Leonard Hokanson, en aan het Amsterdams Conservatorium bij Mila Baslawskaja en Naum Grubert. In 2005 won ze de Concertgebouw Vriendenkrans Prijs, en in 2006 en 2008 de Dutch Classical Talent Award. Zij werkte mee aan 'De Tiende van Tijl', een wekelijkse televisieserie over klassieke muziek.

In 2016 heeft zij de Keys to Music Foundationopgericht waarmee zij in de komende jaren nieuwe projecten en concepten zal ontwikkelen, en een groter publiek wil benaderen. Naast haar concerten ontwikkelde zij Talk & Play. Ze geeft deze vorm van muzikale presentatie aan universiteiten, bedrijven en platforms zoals TED – Ideas Worth Spreading. 

Locatie: Podium Oude Kerk

Kamermuziek / klassiek

21 okt

Bestel kaarten20:15 uurNormaal € 20,00 - CJP kaart € 19,00