Podia Heemstede
Theaterlijn
023 – 548 38 38
ma t/m do 9-16 u
vr 9-12 u
Podia Heemstede

Mathieu van Bellen, viool en Omri Epstein, piano

" Oude ziel" die muziek ademt

‘Oude ziel’ die muziek ademt

Topviolist Mathieu van Bellen weet van elk muziekstuk een intens verhaal te maken. Wie Mathieu hoort praten of hoort spelen, krijgt het gevoel te maken te hebben met ‘een oude ziel’. Hij ademt muziek en is in elke vezel violist. Verwacht geen cross-overs of wilde experimenten. Mathieu van Bellen blijft dicht bij zichzelf, omringt zich met zijn vrienden in de muziek en daarin is hij een meester. Mathieu won niet voor niets de Grachtenfestivalprijs. Hij overtuigde de jury met zijn ‘kwetsbare maar ook sterke spel’.

Daarnaast is hij prijswinnaar van grote nationale en internationale concoursen zoals het Yehudi Menuhin Concours, Wieniawski Concours, Prinses Christina Concours en Oskar Back Concours. Van Bellen studeert in Brussel en heeft zijn eigen festival in Zeeland. Bovendien is hij lid van het gerenommeerde Britse Busch Trio, dat in december de Kersjesprijs 2016 won.

In dit concert spelen Mathieu en zijn collega uit dit trio, pianist Omri Epstein, werken van onder anderen Schubert en Strauss

Locatie: Podium Oude Kerk

Kamermuziek / klassiek

11 nov

Bestel kaarten20:15 uurNormaal € 18,50 -  -  CJP kaart € 17,50