Podia Heemstede
023 – 548 38 28
ma t/m vr 9-13 u
Podia Heemstede

Geschiedenis

Theater De Luifel

Toen het duidelijk werd dat er een nieuw gebouw zou komen voor sociaal-cultureel centrum ‘de Luifel’, vond toenmalig directeur Gerard Rodenburg dat het tijd was om hier ook een theater te realiseren. Zo’n mooi gebouw met multifunctionele zalen was hiervoor uitermate geschikt. Om de zaal multifunctioneel te houden werd een uitschuifbare ‘tribune’ geïnstalleerd, die plaats geeft aan 200 bezoekers.

Vanaf oktober 1997 tot en met juni 2011 heeft Laura Marcus zeer succesvol bij het publiek in de smaak vallende programma’s neergezet, met grote namen als Erik van Muiswinkel, Dolf Jansen, Claudia de Breij, Sara Kroos, Het Volk, Fred Delfgaauw, Leoni Jansen en Hakim. Maar ook debuterende artiesten krijgen steevast een kans in de intieme zaal van Theater De Luifel. Zij zijn de talenten van morgen!

Vanaf seizoen 2011-2012 is Adriaan Bruin onze  programmeur. Na meer dan tien seizoenen heeft hij zijn sporen nagelaten en verdiend!
Theater De Luifel heeft één van de hoogste bezettingsgraden van Nederland, maar liefst 80%. Veel inwoners van Heemstede en wijde omgeving weten het theater te vinden.

De Oude Kerk

De Oude Kerk kent natuurlijk een veel langere geschiedenis. De monumentale Oude Kerk van Heemstede is het oudste historische kerkgebouw van Heemstede. In 1624 liet Adriaan Pauw, heer van Heemstede, de kerk bouwen op de fundamenten van de Mariakapel (1347) die in 1573 verwoest was tijdens het beleg van Haarlem.
Lees meer...

Sinds 2012 organiseren wij hier concerten. Dankzij de prachtige akoestiek vooral klassieke muziek, maar ook jazz en singer songwriters vinden hun weg naar dit podium.

Pinksterkerk

De gereformeerde kerk aan de Camplaan 18 is één van de opmerkelijkster monumenten van Heemstede. Het hoogtepunt is de fenomenale glas-in-betongevel in filigrainstijl. Van binnenuit is de gevel vooral bijzonder door zeventig verschillende tinten glas. Het gebouw staat er sinds 1956 en is ontworpen door de architecten Chr. Nielsen, J.H. Spruit en W. van der Kuilen. Het is een moderne kerk zonder toren op een rechthoekige plattegrond, opgetrokken in gewapend beton en baksteen. Het gebouw werd in 1957 in gebruik genomen. De kerk is in gebruik bij verschillende orkesten en te huur voor uiteenlopende activiteiten.

De Pinksterkerk is sinds mei 2023 in gebruik genomen door Podia Heemstede voor concerten, theater en (kinder)voorstellingen.